Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Андрій Садовий безкоштовно виділить землю під притулок для тварин, якщо його фінансуватиме міжнародна організація

Міський голова Андрій Садовий згоден безкоштовно виділити землю під притулок для тварин за умови фінансування притулку за кошти міжнародних природоохоронних організацій. Про це “Гал-info”повідомивпрезидент Західноукраїнського товариства захисту тварин Андрій Курач.
„Нещодавно  я разом із секретарем комісії природокористування і охорони довкілля Львівської міської ради Тетяною Крушельницькою зустрівся з мером. На зустрічі ми висловили свої пропозиції щодо гуманності методів контролю чисельності безпритульних тварин.  Було наведено досвід  Одеси, де Німецьке товариство захисту тварин  фінансує діяльність притулку для бездомних тварин, при цьому місто безкоштовно надало лише землю, а всі інші роботи по облаштуванню і утриманню притулку проводить товариство. Андрій Садовий висловив бажання бачити позитивні зміни у Львові у цій справі і зазначив, що готовий сприяти організації, яка візьме на себе фінансування притулку для тварин, оскільки таке фінансування з міського бюджету є досить накладним для міста. Детальніше свої напрацювання і пропозиції я подаватиму на зустрічі з мером у другій половині січня. Проте на сьогодні ми вже пишемо листа до німецького товариства захисту тварин, яке працює в Одесі з проханням налагодити подібну роботу у Львові. Основні проблеми, які сьогодні з цим виникають – це брак кадрів зі знанням іноземної мови. Зокрема для того щоб залучити якісь кошти потрібен проект, а на сьогодні вся література з проектування притулків для тварин написана англійською, тому для просування цієї ідеї нам дуже потрібен архітектор зі знанням англійської мови. Тоді б ми могли запропонувати проект на основі притулку для тварин, який утримує Львівське товариство захисту тварин і залучити на його облаштування кошти іноземних природоохоронних організацій”, -- розповів Андрій Курач.
 На сьогодні кількість безпритульних тварин у Львові контролюється наступним чином: Комунальне підприємство „Лев” відловлює тварин і усипляє. Натомість на сьогодні існує гуманний спосіб контролю, коли безпритульних тварин відловлюють, стерилізують і відпускають назад у їхнє середовище, або віддають новим господарям.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ