Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Андрій Садовий надіслав відповідь прокуратурі Львова з приводу ситуації на площі Ринок

13 червня 2006 року міський голова Львова Андрій Садовий надіслав відповідь прокуратурі міста Львова з приводу ситуації на площі Ринок – повідомили у відділі громадських зв’язків Львівської міської ради.
Подаємо текст відповіді нижче:
„В.о.прокурора м.Львова молодшому раднику юстиції І.В. Івченку.
На Ваше подання про усунення порушень законодавства про охорону культурної спадщини щодо проведення будівельних робіт з реконструкції інженерних мереж на пл.  Ринок у м.Львові № 324 вих. від 01.06.2006р. повідомляємо наступне: згідно з витягом з протоколу №2 Науково-методичної ради з охорони культурної спадщини Міністерства культури і мистецтв України від 1 червня 2006р. розглянуто питання реконструкції пл. Ринок у м. Львові і вирішено вважати можливим продовження виконання підготовчих земляних робіт в частині реконструкції інженерних мереж з урахуванням результатів археологічних досліджень (п.5 протоколу).
Міністерством культури і туризму України видано дозвіл на проведення земляних робіт на території пам'ятки, охоронюваній археологічній території, в зонах охорони, історичних ареалах населених місць від 7 червня 2006р. №22-006/06 з  метою реконструкції інженерних мереж, впорядкування площі, відтворення замощення площі характерними історичними матеріалами з максимальним збереженням існуючих автентичних, заміни та впорядкування зелених насаджень, реконструкції трамвайних колій, на території м. Львова, пл. Катедральна, пл. Ринок, вул. Руська.”
Нагадаємо, 9 червня голові Львівської міської  організації  „Опора”  Андрію Шевціву прийшла офіційна відповідь з прокуратури міста на звернення  „Опори” щодо неправомірності  відновлення робіт по  реконструкції площі Ринок. В листі зазначено, що  будівельні роботи продовжені всупереч вимогам Закону України „Про охорону культурної спадщини” і міському голові внесенно подання про усунення порушень Закону, причини цих порушень та умов, що їм сприяли. 31 травня цього року „Опора” звернулася до Генпрокуратури, прокуратури Львова та області з вимогою перевірити законність проведення будівельних робіт на площі Ринок.
13 червня Міністерство культури і туризму видало дозвіл на проведення ремонтних робіт на вулиці Руській, площі Ринок та Катедральній.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ