Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Андрій Садовий: Нацгвардія від переляку хіба танки не залучала для охорони сесії ЛМР

Відповідаючи на запитання журналіста Гал-Інфо, Андрій Садовий запевнив, що під час пленарного засідання сесії Львівської міської ради 30 червня для охорони не будуть залучатись правоохоронці та Нацгвардія.

«На сьогодні в нас є троє працівників, що допомагають муніципалам, це практика, яка є в багатьох містах, тому що муніципальна дружина не має жодних відповідних засобів, - зазначив Андрій Садовий, - Я не збираюсь завтра запрошувати правоохоронців, тому що я побачив, як вони діяли минулого разу і чим це закінчилось. Просиш їх навести лад, а вони від переляку залучають всіх. Хіба танків до Львова не везли іще».

Нагадаємо, 9 червня, вхід до Львівської міської ради, де мало відбутися чергове сесійне засідання, був заблокований. Його блокували представники поліції і Нацгвардії, не пускаючи активістів та протестантів до міської ради. Було застосовано металеві парапети. Це вперше за останній час в хід до Ратуші був перекритий.

На той час біля входу до міської ради вже організувалось кілька пікетів. Згодом пікетувальники, що були в уніформі, вдались до штурму міської ради. Їм вдалось подолати металеву загорожу, однак у саму Ратушу вони не потрапили. Поліція і Нацгвардія заблокували вхід.

Як стверджують очевидці, в цей момент хтось застосував сльозогінний газ. Газ поширився на другий поверх Ратуші. Роботу сесії Львівської міської ради було перервано. Згодом сесію передчасно закрили.      

Напружена ситуація в місті склалась через пожежу на Грибовицькому сміттєзвалищі, під час гасіння якої загинуло три пожежники. Тіло четвертої жертви - працівника ЛКП "Збиранка", не знайшли досі. Сільська рада Великих Грибович ухвалила рішення заборони довіз сміття зі Львова.

На міського голову Андрія Садового покладають левову частку відповідальності за те, що сталося. Під час резонансного засідання сесії міської ради 9 червня, міський голова повинен був звітувати щодо ситуації з Грибовицьким сміттєзвалищем.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ