Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Андрій Садовий підписав розпорядження про утворення комісії для з’ясування причин та обставин нещасного випадку, спричиненого падінням дерева у парку Івана Франка та травмуванням людей

У п’ятницю, 28 квітня, приблизно о 16.30 год. у   парку І.Франка поривом вітру було повалено дерево, яке впало на дитячий майданчик. Внаслідок цього було травмовано чотири мешканці нашого міста. Постаждалі Роман і Назар Шутки після негайного надання медичної допомоги відразу ж повенулись додому. Двох інших було відправлено у лікувальні заклади, де їм було надано кваліфіковану медичну допомогу. Міський голова Львова Андрій Садовий цього ж дня терміново побував на місці події, а ввечері  підписав розпорядження “Про утворення комісії для з’ясування причин та обставин нещасного випадку”.
У розпорядженні міського голови Львова йдеться про те, що у зв’язку з падінням дерева у парку І.Франка і нанесенням тяжких тілесних ушкоджень мешканцям Львова Миху Яремі Тарасовичу, 2003 р.н., Шевчук Ользі Ігорівні, 1974 р.н., Шутко Роману Остаповичу, 2002 р.н., Шутко Назару Остаповичу, 2005 р.н.:
Утворити комісію для з’ясування причин та обставин, що призвели до нещасного випадку у складі голови комісії, першого заступника міського голови В.Кравціва, заступника комісії, заступника міського голови з гуманітарних питань Ірини Романів, сектетаря комісії, начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення П.Гребенюка та членів комісії, заступника міського голови з питань житлово-комунального господарства І.Базарника, начальника управління охорони здоров’я Ю.Сагача, начальника управління інженерного господарства І.Онисковця, голови Галицької районної адміністрації І.Лозинського, директора ЛКП “Зелений Львів” А.Космеди, директора ТзОВ “Зеленгосп” Л.Крукеницького.
Міський голова доручив комісії вжити заходів щодо опікування та надання необхідної допомого потерпілим, а також терміново обстежити місце події, встановити причини та обставини падіння дерева, спланувати заходи щодо недопущення виникнення подібних випадків.
Міській комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій доручено розглянути питання щодо надання матеріальної допомоги постраждалим. Уранці в суботу, 29 квітня, відбулась нарада, під час якої члени утвореної комісії доповіли міському голові про результати роботи. Відзначено, що управління охорони здоров’я постійно стежить за станом здоров’я потерпілих; які  повністю забезпечені медикаментами. Як повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення П.Гребенюк,  робоча комісія обстежила місце падіння дерева – зроблено висновок, що дерево не мало зовнішніх ознак аварійності, проте всередині було дуплистим і трухлявим, що й спричинило під час весняного наповлення стовбура соками та  сильного пориву вітру до його падіння.
 Міський голова зобов’язав керівників управління інженерного господарства та житлово-комунального господарства  утворити комісії для обстеження всіх дерев на дитячих, спортивних майданчиках, на зупинках транспорту та ймовірних місцях скупчення людей. Поетапно відповідними службами міста будуть обстежені усі парки міста і відтак зліквідовані усі аварійні дерева.
За інформацією управління охорони здоров’я, на сьогодні, неділю, 30 квітня, стан потерпілих є стабільний, двоє із них (Роман і Назар Шутки) знаходяться вдома,  Шевчук Ольга знаходиться у Лікарні швидкої медичної допомоги, стан стабільний, середньої важкості з позитивною динамікою. Хворій надається кваліфікована медична допомога. Мих Ярема (3,5 р.) отримує лікування у повному обсязі у міській дитячій клінічній лікарні. Стан хлопчика стабільний із позитивною динамікою. Про це повідомив відділ громадських зв’язків Львівської міської ради.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ