Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Андрій Садовий поклав квіти на могилу Богдана Котика

Андрій Садовий поклав квіти на могилу першого міського голови Львова демократичного скликання Богдана Котика на знак 15-роковин від його смерті, — повідомили «Гал-info» у прес-службі Львівської міської ради.

 На Личаківському кладовищі, де похований Богдан Котик, відбулася також поминальна панахида, на яку прийшли близькі та друзі екс-голови міста, міський голова, секретар міської ради Володимир Квурт, перший заступник голови міста Микола Одуха, голова Галицької РДА Іван Лозинський, голова Залізничної радйадміністрації Василь Цяпка, також кілька депутатів міськради. Зокрема, Юрій Кужелюк, Степан Павлюк та Олег Породко.
Богдан Котик був обраний головою Львівського міськвиконкому в січні 1989 року, а в березні 1990 року переобраний на цю посаду депутатами Львівської міської ради першого демократичного скликання. Він був ініціатором ухвали міської ради, а через годину після її прийняття, підписав рішення виконкому про демонтаж пам’ятника Леніну у Львові. Як депутат Верховної Ради, багато зробив для прийняття Закону про місцеве самоврядування в Україні, утвердження державної мови і символіки. Однак, недоживши 11 днів до 24 серпня 1991 року, Богдан Котик відійшов у вічність.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ