Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Андрій Садовий пообіцяв „зводити волонтерів на пиво”. А їхня остаточна кількість – 700 осіб

Відбір у волонтери для роботи під час святкування 750-річчя Львова закінчився. Із усіма добровольцями, чиї анкети відібрали організатори, зустрівся міський голова Львова Андрій Садовий – повідомили „Гал-іnfо” в оргкомітеті з організації святкувань до 750-річчя Львова.

Зал палацу культури імені Гната Хоткевича, де відбулася зустріч, був переповнений. Хоча організатори попередньо оголошували, що волонтерів потрібно 500 осіб, анкет надійшло так багато, що Служба волонтерів прийняла рішення збільшити кількість добровольців до семисот.
Міський голова подякував молодим людям за їхнє бажання допомогти місту гідно прийняти гостей на 750-річний ювілей. За словами Садового, їхній вчинок — це справжній патріотизм. Наприкінці своєї короткої промови Андрій Садовий пообіцяв молоді після закінчення святкування зводити усіх на пиво. Неповнолітнім волонтерам він запропонує лише безалкогольне.
Також волонтери вислухали короткий інструктаж представників Дирекції з організації святкування 750-річчя міста Львова та ознайомилися зі структурою Служби волонтерів.
Волонтери-«історики» працюватимуть у центрі міста. Їхнім завданням буде привертати увагу гостей, розповідаючи їм про історію нашого міста. З них виділять групи по 2-3 особи, які «прикріплять» до однієї з 25 визначних історичних пам’яток Львова. Тож кожен, хто підійде до цих волонтерів, зможе прослухати історію цього місця. Наприклад, на площі Ринок таких груп буде кілька. Волонтери цих груп пройдуть спеціальний тренінг із історії Львова.
Щодо інфо-груп, то по місту їх буде приблизно двадцять п’ять, це будуть стаціонарні та мобільні інформаційні центри. Волонтери надаватимуть усім, хто звернеться до них, необхідну інформацію: наприклад, що, коли і де відбуватиметься під час святкування або як добратися у будь-яку частину нашого міста. Також до функцій волонтерів входитиме зустріч, супровід та поселення гостей. 
Як зазначив Юрій Наконечний, керівник Служби волонтерів: «Серед тих, хто зголосився бути волонтером під час святкування 750-річчя Львова, є група людей з Польщі, один американець українського походження, чимало молоді, яка навчалася у Європі, а зараз повернулася в Україну. Керівники волонтерських підрозділів просто вражені, скільки молодих людей вільно володіє іноземними мовами. Тому кількість іноземців, які інформацію про Львів зможуть почути рідною мовою, буде досі небаченою.
До речі, міська влада вже думає, як згодом можна використовувати цей потужний ресурс доброї волі, який пройде «перевірку боєм» у дні святкування  750-річчя Львова».


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ