Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Андрій Садовий презентував проєкт побудови реабілітаційного центру для постраждалих внаслідок війни

Андрій Садовий на Міжнародній конференції мерів Act Now презентував проєкт побудови реабілітаційного центру для постраждалих внаслідок війни.

Міський голова Львова Андрій Садовий взяв участь у Міжнародній конференції мерів Act Now, яка сьогодні відбувається у Штудгарді (Німеччина). Під час виступу він коротко окреслив ситуацію в Україні зараз та презентував проєкт побудови у Львові масштабного реабілітаційного центру для постраждалих внаслідок війни. Адже чи не щодня до Львова доправляють десятки поранених внаслідок російських обстрілів. І ці люди, які отримали мінно-вибухові травми, потребують невідкладної високотехнологічної медичної допомоги та реабілітації.

«Щотижня росія ракетними ударами знищує українські міста та вбиває цивільних людей. Зараз Львів – це величезний хаб, що прийняв у себе понад 200 тис українців, які втікають від війни. Ми очікуємо, що 150 тисяч з них після війни повернуться до себе в рідні міста, але близько 50 тисяч переселенців можуть залишитись у Львові після війни. І ми вже зараз мусимо думати про майбутнє, про цих наших нових мешканців, як забезпечити їх житлом. За попередніми підрахунками, потрібно близько 1 млн м² житла. Також мусимо думати про житло, яке буде мати шелтери не у підвальних приміщеннях, адже людям з інвалідністю важко спускатись в укриття. Тут розглядаємо такі проєкти будинків, такі технології, які застосовують в Ізраїлі», - зауважив мер Львова.

Також Андрій Садовий розповів, що вже зараз Львів робить все можливе для покращення умов перебування переселенців і облаштовує для них тимчасове житло, будуючи модульні містечка, і будує будиночки для вагітних жінок, які виїхали з місць активних бойових дій до нашого міста.

«Внаслідок війни в Україні тисячі людей потребують допомоги. Щодня до Львова доправляють десятки поранених внаслідок російських обстрілів. І ці люди, які отримали мінно-вибухові травми, потребують невідкладної високотехнологічної медичної допомоги та реабілітації. Нам потрібно збудувати тут, у Львові, один із найбільших центрів реабілітації у Європі, де щороку близько 30 тисяч поранених зможуть отримувати комплексну допомогу. Це і фізична, і психологічна реабілітація. І ми шукаємо підтримки для реалізації такого масштабного проєкту», - наголосив мер Львова.

До слова, Міжнародна конференція мерів Act Now, яка сьогодні стартувала у Штудгарді, триватиме до 10 травня. І перша частина цього заходу мала назву «MAYORS FOR MAYORS: WE STAND WITH UKRAINE».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ