Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Андрій Садовий просить Юрія Єханурова відмінити рішення Міноборони про продаж будинку, що є пам’яткою архітектури

25 травня міський голова Львова Андрій Садовий надіслав листа в. о. прем’єр-міністра України Юрію Єханурову у зв’язку із ситуацією, що склалася довкола будинку №13 на вулиці Саксаганського у місті Львові, який є пам’яткою архітектури державного значення. Лист міського голови став реакцією на інформацію про те, що цей будинок військові хочуть продати. У листі, зокрема, зазначається:
“Будинок №13 на вул. Саксаганського (військове містечко № 53), в якому був розташований штаб повітряної армії збройних сил Західного оперативного командування, в центральній частині історичної забудови м. Львова в даний час звільнений, не використовується за призначенням та виставлений Міністерством оборони України для реалізації. Вказаний будинок є пам'яткою архітектури — охоронний №1377 (рішення Львівського облвиконкому від 17.07.1990 року № 227). Відповідно до Закону України "Про тимчасову заборону приватизації пам'яток культурної спадщини" приватизація пам'яток культурної спадщини заборонена до затвердження Верховною Радою України переліку пам'яток культурної спадщини, які не підлягають приватизації”.
У листі Андрій Садовий просить вжити заходів та відмінити прийняття рішення щодо реалізації вищенаведеної будівлі та передати її у власність територіальної громади м. Львова. Про це повідомили у відділі громадських зв’язків Львівської міської ради.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ