Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Андрій Садовий та Віктор Мірошниченко підписали Меморандум про співпрацю щодо запровадження моделей інноваційних соціальних послуг

Сьогодні, 6 липня 2006 року у малому сесійному залі Львівської міської ради міський голова Львова Андрій Садовий та виконавчий директор Українського фонду соціальних інвестицій Віктор Мірошниченко підписали Меморандум про співпрацю між Українським фондом соціальних інвестицій та Львівською міською радою щодо запровадження моделей інноваційних соціальних послуг в рамках виконання Проекту Уряду України та Світового банку «Фонд соціальних інвестицій».
Угода про співпрацю між Українським фондом соціальних інвестицій (УФСІ) та Львовом спрямована на реформування системи надання соціальних послуг вразливим групам населення на території міста.
У травні цього року було розглянуто понад 30 проектних пропозицій, запропонованих як державними, так і недержавними надавачами соціальних послуг. Вісім із них рекомендовані для реалізації у Львові. Проекти були затверджені міжвідомчою робочою групою із реалізації Закону України «Про соціальні послуги» та погоджені Міністром праці та соціальної політики Іваном Саханем. Вони будуть впроваджуватися на принципах співфінансування: 20 % забезпечуватимуть місцеві органи влади, а 80 % покриватимуть кошти кредиту Світового банку та внески Уряду, якими керує УФСІ.
Соціальні послуги, що будуть сформовані у Львові, мають на меті полегшити інтеграцію людей з обмеженими можливостями в суспільство та допоможуть подолати негативні явища, пов'язані із соціальним сирітством, залежністю від психоактивних речовин, запобігти насильству в сім'ях, бездомності та бездоглядності, торгівлі людьми тощо.
Під час підписання Угоди сторони домовилися, що впровадження мікпропроектів з надання інноваційних соціальних послуг на рівні громади має бути завершено до кінця 2006 року — перший квартал 2007 року, а до кінця 2007 року здійснюватиметься тестування створених соціальних послуг.
Одна із головних цілей проекту Українського фонду соціальних інвестицій —сприяння реформуванню системи соціального захисту шляхом створення інноваційних моделей соціальних послуг та розвитку стратегії їх адресності. Інноваційні моделі соціальних послуг спрямовані на вразливі групи населення, серед яких: одинокі люди похилого віку, які потребують стороннього догляду, діти вулиці, діти-сироти, бездомні дорослі, особи з обмеженими фізичними і сенсорними можливостями та проблемами інтелектуального розвитку, жінки та діти, які зазнали насильства, люди, залежні від психоактивних речовин, люди, які повернулися з місць позбавлення волі та інші.
Зараз Фонд впроваджує понад 60 інноваційних моделей з соціальних послуг у Хмельницькій та Харківській областях. На Львівщині — понад 30 проектів, з них 8 у Львові, 15 у Львівській області і ще 10 проектів залишиться у резерві, їх реалізують за умови достатнього фінансування.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ