Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Андрій Садовий запросив до Львова представників Світового банку, щоб просити відтермінування освоєння кредиту Світового банку

Міський голова запросив до Львова представників Світового банку, щоб просити відтермінування на один рік освоєння кредиту Світового банку, наданого для реалізації програми «Вода», — повідомив сьогодні, 14 червня на прес-конференції заступник міського голови Микола Одуха. За його словами, щоб встигнути реалізувати проект Світового банку, в міському бюджеті треба додатково віднайти 15 млн грн на супроводження цією позики, яких зараз немає.

«Така ситуація виникла тому, що коли формувався бюджет міста на 2006 рік, «Львівводоканал» не зміг достатньо обґрунтувати необхідність виділення цієї суми. Гроші, відповідно, закладені не були, а виділити таку велику суму шляхом скорочення інших статей бюджету практично нереально, — пояснив Микола Одуха. — Від того, що оплату кредиту відтермінують на рік, реалізація програми «Вода» не зірветься, а ми натомість кошти, які довелося б шукати під супроводження позики, можемо використати на компенсацію різниці тарифів на тепло, зробити перші проплати за газ, щоб без проблем розпочати опалювальний сезон».
Щоправда, відсутність в міському бюджеті 15 млн грн на супровід кредиту — це не єдина проблема. Як зазначив Микола Одуха, освоєння коштів гальмується через абсолютну безвідповідальність субпідрядника робіт «Нафтогазбуд».
«Сьогодні ми заплатимо «Нафтогазбуду» останні кошти за виконану роботу за травень, а в понеділок будемо жорстко з ними розбиратися, чому роботи простоюють і щоб до зими місто не було розритим, спробуємо домовитися про продовження реалізації проекту вже з наступної весни», — пояснив Микола Одуха.
Нагадаємо в рамках реалізації програми «Вода» Львів вже отримав понад 9 млн дол. США. Як повідомив Микола Одуха, позику Світового банку Львів вже освоїв приблизно на 50%. Кілька місяців тому колишній заступник міського голови Василь Кравців запевнив, що реалізовано вже понад 70% позики.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ