Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Андрій Садовий зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом США в Україні

Сьогодні, 11 вересня, відбулась зустріч міського голови Львова Андрія Садового з Надзвичайним і Повноважним Послом США в Україні Марі Йованович, на якій обговорили питання розвитку міста Львова та хід реалізації реформ в Україні. Також під час зустрічі пані Посол запевнила у своїй підтримці України та Львова, зокрема.

Марі Йованович, Надзвичайний і Повноважний Посол США, приїхала сьогодні з візитом до Львова, під час якого зустрілась з міським головою Андрієм Садовим. Під час зустрічі обговорили питання розвитку міста Львова та ситуацію з впровадженням реформ в Україні.

Нагадаємо, останній візит Марі Йованович до Львова відбувся 3 лютого, під час якого Надзвичайний і Повноважний Посол США підтвердила свою небайдужість до проблем, які виникають у Львові, та наголосила на підтримці і сприянні у вирішенні нагальних питань і потреб міста.

«Підтримка США для нас, для України сьогодні є надзвичайно важливою. Я вдячний пані Посол за активну позицію і за готовність допомагати місту Львову у різних проектах», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Довідка

Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Марі Йованович народилася 11 листопада 1958 в Канаді в сім’ї російських емігрантів. У віці трьох років переїхала з сім’єю до США. Закінчила Пристонський університет, а потім навчалась в Московському інституті російської мови ім. Пушкіна. Після закінчення університету офіційно працювала в Нью-Йорку в рекламному бізнесі.

З 1986 перебуває на дипломатичній службі США. Працювала в дипломатичних представництвах США в Могадішо (Сомалі), Лондоні (Великобританія), Москві (Росія) і Оттаві (Канада).

Не перериваючи роботи в Держдепі США, Марі Йованович навчається в Національному військовому коледжі за спецдисциплінами (військово-політична та стратегічна розвідки).

1998 – була призначена заступником директора відділу в справах Росії Державного департаменту США.

2001–2004 – працювала заступником американського посла в Києві та була тимчасово повіреним в Україні. У 2002 році вона підняла питання про порушення Києвом санкцій проти Іраку в зв’язку з нібито продажем Саддаму Хусейну партії радіолокаційних систем «Кольчуга» (т. зв. «Кольчужний скандал»). Йованович стверджувала, що крім плівок Мельниченка, у США нібито були і інші докази цієї угоди. Ці звинувачення призвели до значного погіршення українсько-американських відносин.

Після України деякий час займала посаду старшого радника заступника державного секретаря США з політичних питань, після чого в 2005 році була призначена послом Киргизстану.

2008-2011 – призначена на посаду посла США в Вірменії.

2012 – головний заступник помічника держсекретаря США в бюро з європейських і азіатських справ.

2016 – призначена Надзвичайним і Повноважним Послом США в Україні.  29 серпня вручила вірчі грамоти Президенту України Петру Порошенку. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ