Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Андрій Юраш назвав законопроект щодо збереження таємниці сповіді — аномальним явищем

Релігієзнавець Андрій Юраш переконий, що зареєстрований у Верховній Раді законопроект про про таємницю сповіді не знайде прихильності серед депутатів ВР — про це Андрій Юраш розповів у коментарі «Гал-info». За його словами, це аномальне явище, коли держава регулює відносини, які стосуються виключно священика і людини, яка ділиться з ним дуже особистим. Це приватна сфера людини і священика.
У Верховній Раді України зареєстрований законопроект «Про внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу України (щодо збереження таємниці сповіді)».
Законопроект пропонує внести в пункт 1 частини першої статті 69 Кримінально-процесуального кодексу України зміни, що передбачають усунення можливості розголошення священнослужителем таємниці сповіді та встановлення вимоги наявності письмової форми дозволу особи, що довірила нотаріусу, лікарю, психологу відомості при здійсненні ними професійної діяльності, на їх розголошення в процесі допиту.
У пояснювальній записці сказано, що законопроект розроблено з метою посилення гарантій захисту прав і законних інтересів людини і громадянина та усунення недоліків правового регулювання, що існують у сфері відносин щодо осіб, які не підлягають допиту як свідки.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ