Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ансамбль пісні і танцю Центру військово-музичного мистецтва відзначатиме своє 70-тиріччя ювілейним маршем-парадом

17 листопада 2007 року у приміщенні Палацу Мистецтв о 17.00 годині відбудуться урочистості з нагоди 70-річчя Ансамблю пісні і танцю Центру військово - музичного мистецтва м. Львова. Про це сьогодні під час прес-крнференції повідомив керівник Центру, підполковник Микола Орач.

До 70-річчя  з  дня  створення Ансамблю пісні і танцю на  огляд публіці  вперше  в  Україні  творчим колективом буде представлено вокально-хореографічну композицію "Ювілейний марш-парад", в програмі якого поєднані  сучасний  танець  та  елементи  виконання  стройових прийомів зі стрілецькою зброєю.

„На всі Збройні Сили України є всього 4 таких центри: в Одесі - Центр військово-повітряних сил, сухопутних – в Чернігові, в Севастополі – військово-морських, і наш у Львові. Ансамбль пісні і танцю створений у листопаді 1937 року при Харківському будинку офіцерів. Ще з Другої Світової війни - провів понад двох тисяч концертів, 37 артистів були нагороджені бойовими орденами і медалями. З 1945 року -  переформований у Ансамбль Прикарпатського військового округу, з 1998 року - Ансамбль пісні і танцю Західного оперативного командування. А  з 1 липня 2006 року  - Ансамбль пісні і танцю Центру військово - музичного мистецтва Львова” – зазначив Микола Орач.

За словами організаторів святкування, з львівського Ансамблю пісні і танцю розпочинали свій творчий шлях  Богдан Ступка, Роман Віктюк та такі народні артисти України як Сергій Кустов, Степан Фіцич, Михайло Кривень, Олександр Громиш, Ігор     Пилатюк, заслужені діячі мистецтв України — М.Поляк, А.Мацяк та ін..
До  складу Ансамблю входять: чоловічий хор, естрадно-симфонічний оркестр, танцювальна та фольклорна група. Із 1991 року з проголошенням Незалежності України репертуар Ансамблю постійно поповнюється козацькою, стрілецькою, героїко-патріотичною тематикою українського війська, народними піснями, кращими зразками світової класики, танцями регіонів України.

„Ансамбль брав участь у багатьох фестивалях в Україні та за кордоном: в Угорщині, Німеччині, Чехословаччині, Швейцарії, Польщі. Франції. Чехії, а також бував і в „гарячих точках”: в зоні відчуження під час Чорнобильської катастрофи, Афганістані”, – повідомив Микола Орач.
       

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ