Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Ансамбль Танцю України імені Павла Вірського зірвав у Львові аншлаг

Вчора на ювілейному концерті з нагоди 70-ї річниці з дня заснування Ансамблю Танцю України імені Павла Вірського та 100-літнього ювілею Павла Вірського художній керівник ансамблю, лауреат Державної премії України імені Тараса Шевченка Мирослав Вантух повідомив, що львівська публіка для колективу ансамблю є найріднішою.
„Ми бували у різних країнах, і завжди отак стоять люди і аплодують, але ваша увага для нас є найважливішою. Бо ми популяризуємо українські народні танці. Їх дуже добре сприймають за кордоном. Але ми це творимо найперше для свого народу і вас”, – розповів Мирослав Вантух.
Він зазначив, що колектив ансамблю представив найкращі номери та постановки. Зокрема, на сцені представили хореографічну постановку „Україно, моя Україно”, козацький жартівливий танець „Повзунець”, постановки „Циганський танець”, „Волинські візерунки”, „Козачок” та бойові ігри й танці запорізького війська гетьмана Богдана Хмельницького „Запорожці”.
У другій частині концерту повний зал глядачів дивився хореографічну сюїту „Карпати”, постановки „Літа молодії”, „Український танок з бубнами”, „Вишивальниці”, „Моряки” та „Гопак” та хореографічну картинку із старовинного українського театру ляльок „Ой під вишнею”.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ