Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Антон Ружицький готовий закликати громадськість не дозволити Кабміну зробити російську другою державною мовою в Україні

Голова Християнсько-демократичного Союзу України Антон Ружицький не виключає можливості задіяння  акцій громадянської непокори проти намагань ратифікувати програму діяльності Кабміну, одним із пунктів якої є визнання російської другою державною мовою в Україні. Про це Антон Ружицький заявив у коментарі „Гал-info”.
За його словами, депутати - члени антикризової коаліції мають достатньо голосів, щоб ратифікувати будь який закон: „Якщо пункт про визнання російської мови другою державною в Україні таки буде остаточно включений до програми Кабінету Міністрів України, ми вдаватимемося до публічних акцій, звертатимемося до громадськості”, — сказав Антон Ружицький.
Проект програми діяльності Кабінету Міністрів з 2006-го до 2011 року передбачає визнання російської мови другою державною. У розділі гуманітарної політики зазначено, що уряд спрямує свою діяльність на "послідовне відстоювання свободи у виборі мови спілкування й навчання, визнання російської мови другою державною мовою в Україні". „Звичайно, прикро, що політика Кабміну розходиться з положеннями Універсалу національної єдності, розходиться зі словами Віктора Януковича, який відписував цей документ разом із Президентом України; не виключено, що ми розгорнемо широкі акції протесту”, —  підсумував Антон Ружицький.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ