Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Антибандерівські рекомендації Європарламенту з’явилися через президентські вибори у Польщі

У Польщі відбувається черговий приступ антиукраїнської істерії у зв’язку із наближенням президентських виборів, що відбудуться восени 2010 року. Не дивно, що з 19 депутатів Європарламенту, авторів резолюції, якою українській владі рекомендується позбавити Степана Бандеру звання Героя України, 9 є представниками Польщі. Про це «Гал-інфо» сьогодні, 2 березня, заявив голова товариства «Надсяння» Володимир Середа.

 

«Такої антиукраїнської істерії в Польщі, як зараз, я не пам’ятаю. Це все почалося 2008 року до 65-річниці Волинської трагедії і не вщухає досі. Раніше це було справою громадських організацій – кресових, комбатантських, тепер ця істерія вийшла на державний рівень. Маємо антиукраїнські заяви польського сейму та сеймиків 4 польських воєводств, які трактують дії ОУН-УПА як геноцид поляків», – наголосив Володимир Середа.

 

За його словами, резолюція Європарламенту – це втручання у внутрішні справи України. Українці мають право самі визначати, кого вони вважають своїми героями. Мовчання знак згоди, тому треба обов’язково реагувати. Якби в Україні була стабільна влади цієї резолюції не було б.

 

На думку Володимира Середи, антиукраїнські настрої в Польщі виявляються лише у тематиці ОУН-УПА. Середнє і молоде покоління поляків є споживачем комуністичних міфів про діяльність ОУН-УПА. Найгірше, що ніхто з авторитетних, відомих людей в Польщі навіть не закликав до об’єктивної дискусії на цю тему.

  

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ