Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Антиконституційний Янукович відновив керованість країною, - Гриценко

Новообраному Президенту вдалося відновити керованість країною, але в неконституційний спосіб – зосередивши всю владу в одних руках. Таку думку висловив голова Комітету ВР з питань нацбезпеки та оборони Анатолій Гриценко, коментуючи перші кроки нової влади. Повідомив grytsenko.com.ua.

 

Спілкуючись з журналістами у Черкасах, Гриценко зазначив, що Янукович, ставши Президентом, фактично реалізував пропозиції Конституції Порядку – проекту конституційних змін, запропонованих Гриценком ще у січні минулого року. Цей проект, зокрема, передбачає впровадження в Україні сильної президентської влади: Президент сам формує та очолює уряд.

 

Однак, якщо Гриценко пропонував реалізацію Конституції Порядку шляхом широкого обговорення, а потім – через відповідні процедури затвердження у парламенті, Янукович втілює модель сильної президентської влади в неконституційний спосіб.

 

«Позитивом таких дій є відновлення керованості вертикалі влади. Однак, це ж є недоліком – влада зосереджена в одних руках, - відзначив Гриценко. - Янукович вже давно вийшов за межі своїх повноважень, втручаючись у формування коаліції, уряду, вписуючи прізвища заступників міністрів тощо. Це – повноваження Верховної Ради, уряду, а не Президента України».

 

Головний негатив, на думку Гриценка, полягає у тому, що в моделі президентської влади Януковича немає трьох інших гілок влади.

 

Втім, Гриценко сподівається, що такі дії нового Президента спонукатимуть до повернення до закладених у Конституцію Порядку законних змін. Однак вносити такі зміни у Основний закон держави буде вже наступний Президент.

 




 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ