Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Антикорупційного закону з 1 квітня не буде?

Голова парламентського Комітету з питань національної безпеки і оборони ВРУ Анатолій Гриценко вважає, що неприпустимо далі переносити терміну введення в дію Закону України "Про внесення змін до деяких законів України з метою посилення боротьби з корупцією".Про це повідомила прес-служба нардепа.

 

Народний  обранець звернув увагу на те, що дійсно в цьому законі є спірні позиції, які стосуються, зокрема, директорів шкіл, юридичних осіб, процедур притягнення до відповідальності за корупцію.

«Ці спірні позиції треба узгодити, але за жодних умов не допустити ситуації, коли б закон не вступив в дію з 1 квітня. Бо зараз іде ініціатива щодо подальшого переносу його прийняття. За жодних умов цього допустити не можна», - зазначив Гриценко.

Він вимагає від усіх фракцій та керівництва парламенту невідкладно внести необхідні зміни до цього закону і не допустити відтермінування в часі вводу його в дію.

«Тому що це буде абсолютно не прихований крок, який унеможливить притягнення до суворої кримінальної відповідальності державних службовців і високих посадових осіб, починаючи від президента, прем’єр-міністра, віце-прем‘єрів, народних депутатів, голів обласних адміністрацій та інших визначених законопроектом посадовців», - пояснив політик.

Спроби  не допустити введення в дію антикорупційного закону з 1 квітня 2010 року Гриценко назвав аморальними. Він нагадав, що цей закон вимагає повної прозорості власності державних службовців і високих посадовців, внормовує процедуру отримання подарунків, встановлює заборону на роботу в певній галузі, в який працював чиновник до звільнення з посади, і посилює вплив громадських організацій у сфері боротьби з корупцією.  


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ