Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Антикризова коаліція переписала президентський законопроект про визнання голодомору актом геноциду – Ярослав Кендзьор

Верховна Рада не прийме законопроект Президента про визнання голодомору 1932-33 років актом геноциду проти українського народу. Про це «Гал-info» повідомив народний депутат, член фракції «Наша Україна» Ярослав Кендзьор. 
                     
 «Сьогодні вранці депутати отримали новий зразок цього законопроекту, до якого антикризова коаліція внесла деякі зміни. Зокрема, було вилучене положення про те, що заперечення голодомору є наругою над пам’яттю українського народу і повинно бути покаране штрафом. Мені здається, що члени антикризової коаліції мають історичну амнезію і навмисно глумляться над історією нашого народу ”, – зазначив нардеп.
 Ярослав Кендзьор також зазначив, що розгляд даного законопроекту в парламенті навмисно затягується. Голова ВР Олександр Мороз на перше місце висуває цілу низку питань, які не є настільки важливими. За його словами, якщо законопроект про голодомор 1932-1933 рр. все ж таки встигнуть опрацювати, то прийнято буде версію саме антикризової коаліції. “Члени “Народного Руху” не погоджуються із внесеними Партією регіонів поправками, тому підтримувати цього законопроекту не будуть”, – сказав Ярослав Кендзьор.  Він вважає, що Президент може згодом накласти вето на цей закон. 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ