Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Антимонопольний комітет заборонив міській раді забороняти торгівлю алкоголем біля гуртожитків «Політехніки»

Сьогодні, 30 березня, колегія Львівського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України розглянула ухвалу Львівської міської ради «Про заборону продажу алкогольних, слабоалкогольних напоїв і тютюнових виробів біля будівель навчальних корпусів та гуртожитків Національного університету "Львівська політехніка"», – повідомили в ГО «Я - львів’янин».

 

«По суті справи, ЛМР,  на вимогу міського голови прийняла, на наш погляд, популістке рішення. При тому магазини, які знаходяться ближче до даних будівель, ніж МАФи, як здійснювали продаж алкогольних, слабоалкогольних напоїв, так і здійснюють. На пропозицію ГО  «Я - львів’янин» ввести заборону для всіх суб’єктів підприємницького господарювання, отримали відписку від ЛМР. Тому, власне, і звернулись в Антимонопольний комітет, який згідно своїх повноважень та Законів України виніс дане рішення, що зобов’язує Львівську міську раду протягом тридцяти днів з отримання рішення припинити порушення законодавства про захист економічної конкуренції шляхом зміни ухвали №2954, а саме: виключити положення щодо об’єктів дрібно роздрібної мережі, які розташовані біля гуртожитків НУ «Львівська політехніка», – повідомили в організації.

 

ГО  «Я - львів’янин» обіцяє і надалі контролювати рішення Виконкому ЛМР та ухвали ЛМР, що стосується питання малого та середнього бізнесу у Львові

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ