Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Антимонопольний комітет зобов'язав переглянути вимоги тендеру на ремонт доріг на Львівщині

Як сьогодні повідомив керівник ПП "Рома", яке займається дорожніми роботами на Львівщині, АМКУ зобов'язав Службу автомобільних доріг у Львівській області переглянути дискримінаційні умови в найбільшому тендері в дорожній галузі західного регіону.
Ілюстративне фото

Нагадаємо, сьогодні, 22 квітня, в Антимонопольному комітеті України відбувся розгляд скарги ПП "Рома" на дискримінаційні вимоги в тендерній документації, для проведення ремонту дороги Ковель-Володимир-Волинський-Червоноград-Жовква, вартістю понад 420 млн грн.

Як зазначив в своєму повідомленні керівник ПП "Рома" Роман Демчина, розглянувши скаргу, постійно діюча адміністративна колегія Антимонопольного комітету України постановила зобов’язати Службу автомобільних доріг у Львівській області внести зміни до тендерної документації за процедурою закупівлі.

"Чому ми подавали цю скаргу? Через встановлення необґрунтовано завищених вимог щодо попереднього досвіду роботи з обмеженням по строку давності робіт.

Згідно з умовами тендерної документації жодне з підприємств Західної України не змогло би взяти участь в цій закупівлі. Тобто торги пройшли би без належної конкуренції і відповідно без економії десятків мільйонів гривень, які, на мою думку, є важливими для дорожньої галузі", - зокрема зазначив Роман Демчина.

Як повідомив в коментарі Гал-інфо, керівник Служби автомобільних доріг у Львівській області Олег Береза, щойно буде отримане рішення Антимонопольного комітету, його ретельно вивчать та обов'язково виконають його законну вимогу.

"Разом з тим, запевняю, що для нас, як розпорядника бюджетних коштів передусім йдеться про високу якість та забезпечення гарантій виконуваних робіт. Тільки таким чином ми зможемо побудувати та утримувати в Україні автомобільні дороги європейського рівня", - зокрема зазначив Олег Береза.

Нагадаємо, мова йде про тендер на проведення поточного ремонту автомобільної дороги загального користування державного значення Р-15 Ковель-Володимир-Волинський-Червоноград-Жовква км 137+000 - км 159+780, Львівської області. Загальна стартова вартість проведення робіт 420 689 541,43 грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ