Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

У Львові підняли зарплату вихователям садочків

Сьогодні, 2 березня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати підвищили посадові оклади педагогічних працівників навчальних дошкільних та позашкільних навчальних закладів м. Львова. Відтак, їх оклади зростуть на 1,2 - 1,5 тис грн. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо з сесійної зали.

Як йдеться у пояснювальній записці, відповідно до прийнятого Кабміном рішення з 01 січня 2017 посадові оклади педагогічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів, що фінансуються за рахунок коштів освітньої субвенції, підвищуються на 2 тарифних розряди.

Збільшення посадових окладів педагогічних працівників всіх інших закладів та установ освіти, які фінансуються за рахунок коштів міського бюджету, зокрема дошкільних та позашкільних навчальних закладів, відбуватиметься з 1 вересня 2017 року.

Водночас уряд дозволив органам місцевого самоврядування самостійно приймати рішення щодо підвищення тарифних розрядів педагогічних працівників закладів та установ освіти, які фінансуються за рахунок коштів міського бюджету до 1 вересня 2017 року.

Однак на час прийняття міського бюджету м. Львова на 2017 рік розпорядники коштів міського бюджету м. Львова передбачали в першочерговому порядку потребу у коштах на оплату праці працівників бюджетних установ відповідно до встановлених на цей час законодавством України умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати, а також з врахуванням проектів законодавчих актів щодо підняття тарифних розрядів педагогічних працівників лише закладів та установ освіти, які фінансуються за рахунок коштів освітньої субвенції.

З метою зменшення соціальної напруги, що виникла у трудових колективах дошкільних та позашкільних навчальних закладів м. Львова через прийняте рішення уряду щодо підвищення посадових окладів, департамент гуманітарної політики ЛМР просить погодити підвищення з 01 лютого 2017 року на 2 тарифні розряди посадових окладів педагогічних працівників навчальних закладів м. Львова, які фінансуються за рахунок коштів міського бюджету у межах затверджених видатків на галузь «Освіта» в 2017 році.

Відповідно зарплата працівників дошкільних та позашкільних навчальних закладів м. Львова зросте на 1,2 - 1,5 тис грн.

Водночас, як повідомив депутат Ігор Дякович, це рішення не є заслугою чиновників, а результатом неодноразово звернення працівників профспілки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ