Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Апеляційний суд продовжить розгляд справи Павличенків 6 лютого

Апеляційний суд Києва 6 лютого продовжить розгляд скарги на вирок Дмитрові й Сергієві Павличенкам, засуджених за вбивство судді Сергія Зубкова.

Таке рішення оголосив сьогодні суддя апеляційного суду Олександр Дзюба. На наступному засіданні, яке розпочнеться о 10:30, суд продовжить допит Сергія Павличенка.

На сьогоднішньому засіданні суд завершив допит Дмитра й почав допит Сергія Павличенка. Павличенко-молодший сьогодні, зокрема, заявив, що написав явку з повинною під тиском співробітників УБОЗу.

«Мені кажуть: все, давай зізнавайся у вбивстві. Але ми не вбивали, в чому зізнаватися? Він (співробітник УБОЗу – ред.) каже: мабуть, ти по-доброму не розумієш. Облили ноги водою, взяли електричний кабель і сказали: у тебе п’ять хвилин на роздуми», – розповів Сергій Павличенко під час допиту суддею Апеляційного суду.

Сьогодні ж під будівлею суду зібралися прихильники Павличенків, які заявляють про їхню невинуватість. Учасники акції, які закликали звільнити підсудних, заявили, що приходитимуть до суду на кожне засідання в справі Павличенків.

Голосіївський районний суд у Києві 2 жовтня засудив Дмитра Павличенка до довічного ув’язнення, а його сина Сергія Павличенка – до 13 років позбавлення волі за вбивство судді. Сергій Зубков був убитий 21 березня 2011 року в під’їзді свого будинку в Києві.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ