Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Апеляційний суд скасував виправдувальний вирок керівнику філії Львівавтодору

За втручання прокуратури скасовано виправдувальний вирок стосовно керівника філії ДП «Львівський облавтодор». Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Апеляційний суд Львівської області за скаргою прокуратури Львівської області скасував вирок Перемишлянського районного суду, яким керівника однієї з філій «Львівська ДЕД» ДП «Львівський облавтодор» безпідставно визнано невинним у вчиненні кримінального правопорушення за ч.2 ст.367 КК України, а саме у службовій недбалості.

Встановлено, що вказаний посадовець, не зважаючи на випадки ДТП, не вжив необхідних заходів для інформування учасників дорожнього руху про аварійний стан покриття автомобільної дороги державного значення сполученням Мукачево-Івано-Франківськ-Рогатин-Львів у межах Львівської області.

Така недбалість керівника, який не забезпечив встановлення жодних попереджувальних знаків про аварійну ділянку, призвела до смертельної дорожньо-транспортної пригоди, внаслідок якої загинуло дві особи, одну людину травмовано та пошкоджено три автомобілі.

Апеляційний суд Львівської області погодився з позицією прокуратури області щодо істотного порушення вимог кримінального процесуального закону районним судом під час ухвалення незаконного виправдувального вироку щодо цього посадовця, а тому скасував його та скерував кримінальне провадження на новий судовий розгляд.

Зазначимо, що загалом цьогоріч за втручання прокурорів на Львівщині скасовано 9 незаконних виправдувальних вироків та ухвал про закриття кримінальних проваджень із реабілітуючих підстав з призначенням нового судового розгляду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ