Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Апеляційний суд відхилив скаргу захисту Януковича

Апеляційний суд Києва відхилив скаргу скаргу адвокатів екс-президента Віктора Януковича на рішення Генеральної прокуратури України про заочне засудження їхнього підзахисного. Таким чином суд залишив в силі рішення Печерського районного суду, яким надався дозвіл на заочний судовий розгляд, передає кореспондент УНН.

Cуд відхилив клопотання захисту щодо скасування заочного суду у провадженні за підозрою В.Янукровича у наданні незаконного розпорядження про фінансування державними коштами розміром у 220 млн грн на будівництво лінії спеціального зв’язку "Укртелекому".

У залі суду адвокат екс-президента України Віталій Сердюк наголосив, що захист буде позиватися до Європейського суду із прав людини.

Додамо, анкету колишнього президента України Віктора Януковича зняли з бази міжнародного розшуку Інтерполу.

Віктор Янукович - український державний діяч, політик, 4-й Президент України (з 25 лютого 2010 до 22 лютого 2014), з 12 січня 2015 року — фігурант розшуку Інтерпол.

У листопаді 2013 року не підписав Угоду про асоціацію між Україною та Євросоюзом, що викликало масові протести в Україні.

Після розстрілу протестувальників у лютому 2014 року в центрі столиці невідомими снайперами втік із країни.

22 лютого 2014 року визнаний Верховною Радою України таким, що у неконституційний спосіб самоусунувся від здійснення конституційних повноважень.

21 жовтня 2014 року Президент України Петро Порошенко підписав закон, який дає можливість провести суд над Віктором Януковичем.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ