Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Апеляційний суд взяв під варту депутата Дубневича з можливістю застави у 90 млн грн

Апеляційний суд змінив запобіжний захід та взяв народного депутата Ярослава Дубневича під варту з можливістю застави у 90 мільйонів гривень.

Про це повідомило hromadske з посиланням на прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Віталія Пономаренка.

За словами адвоката, заставу Дубневич може внести протягом двох місяців, до 31 грудня 2019 року. Втім, за словами прокурора, на даний час депутат вже вніс половину — 50 мільйонів.

Також, за словами самого Дубневича, він очікував, що сума застави буде зменшена.

Захист Дубневича клопотав про скасування рішення суду першої інстанції, котрий постановив Дубневичу заставу у 100 млн грн. Прокурор просив у суду попередньо озвучений запобіжний захід у вигляді застави у 93 мільйони.

31 жовтня Верховна Рада зняла депутатську недоторканність з Дубневича та дала згоду на обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Депутату оголосили про підозру у розтраті понад 93 мільйонів гривень шляхом зловживання службовим становищем. У разі доведення вини Дубневичу загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі.

2 листопада Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід Дубневичу — застава у 100 мільйонів гривень, тим самим відхиливши клопотання прокуратури про взяття під варту на два місяці. Дубневич заявив, що «не знає де знайде 100 мільйонів». 

За даними слідства, Ярослав Дубневич впродовж 2015-2017 років, будучи народним депутатом 8-го скликання та головою транспортного комітету, сприяв тому, щоб «Укрзалізниця» виділила понад 500 мільйонів на закупівлю стрілочної продукції. До цього процесу, за даними слідства, він залучив пов’язане із собою підприємство «Дніпровський стрілочний завод» та завів компанії-посередники: свою ТОВ «Корпорація КРТ» та компанію контрольовану помічником Едуардом Пушкаренком ТОВ «Арго». Вони, запевняють слідчі, завищили ціну на продукцію, чим спричинили збитки державі у розмірі понад 93 мільйони гривень. У разі доведення вини, йому загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ