Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Apple вводить заборону на продаж своєї техніки у Криму

Apple вводить заборону на продаж своєї техніки у Криму, - РБК Україна.

Компанія Apple розіслала сьогодні лист ритейлерам і дистрибуторам, у якому просить їх підписати повідомлення про припинення роботи у Криму з 1 лютого у відповідності з новими санкціями щодо півострова. Про це повідомляє РБК з посиланням на провідного аналітика Mobile Research Group Ельдара Муртазіна, який виклав копію листа у своєму Twitter.

За словами Муртазіна, у Криму є магазини, які продають техніку Apple, - компанії із Краснодара і Ростова-на-Дону.

Справжність листа підтвердив і представник одного з російських ритейлерів. У тексті листа Apple посилається на розділ "Зобов'язання щодо експорту" угоди з дилером.

"З 1 лютого 2015 р., відповідно до нових санкцій щодо Криму, прийнятими урядом США 19 грудня 2014 р., ви зобов'язуєтеся не здійснювати продаж продукції Apple і не надавати послуги щодо продукції Apple на півострові", - йдеться в листі. Зокрема, компанія просить підписати одну копію угоди і відправити її до російського офісу.

Минулого тижня один з розробників Apple, що знаходиться у Криму, опублікував лист, у якому компанія повідомляє йому про припинення співпраці. Apple заблокувала доступ до порталу для розробників developer.apple.com, зажадала припинити використовувати власне програмне забезпечення і знищити всі матеріали, які використовувалися в роботі.

Apple - не перша компанія, яка змушена припинити роботу у Криму через ембарго, яке Президент США Барак Обама ввів щодо півострова. 16 січня американська компанія Valve Corporation заблокувала у Криму інтернет-сервіс із продажу комп'ютерних ігор Steam. В результаті користувачі платформи втратили можливість купувати ігри, але вони як і раніше можуть скачувати безкоштовний контент і отримувати ігри у подарунок.

РБК Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ