Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

«Аптечний склад «Данфарм» проситиме Вищий адміністративний суд України видати наказ, за яким підприємству мали б повернути помилково переплачені податки

«Аптечний склад «Данфарм» проситиме Вищий адміністративний суд України видати наказ, згідно з яким підприємству мали б повернути помилково переплачені податки. Про це «Гал-info» повідомили у відділу зв’язків із громадськістю ДПА у Львівській області, де вчора, 10 липня, у приміщенні Державної податкової адміністрації у Львівській області відбулось засідання комісії з розгляду питання ПП «Аптечний склад «Данфарм»» Громадської колегії при ДПА у Львівській області, представників скаржника та фахівців ДПА у Львівській області та ДПІ у Залізничному районі м. Львова.   

                                                                                                                  
Як зазначає начальник управління ДПА у Львівській області Лілія Парпан для того, щоб повернути кошти цьому підприємству згідно з чинним законодавством, податкова адміністрація, окрім рішення суду, повинна отримати Наказ на виконання даного рішення від Львівського господарського суду. „Оскільки цей Наказ на адресу ДПІ у Залізничному районні Львова не надходив,  ми не можемо повернути кошти. Юристи ДПІ у Залізничному районі Львова  звернулись з листом до суду аби з’ясувати чи такий документ видавався та отримали відповідь, що даного Наказу судом не видавалось. На сьогодні справа перебуває у Вищому адміністративному суді України.»
Представники ПП «Аптечний склад «Данфарм»» під час останнього засідання Громадської колегії при ДПА у Львівській області  звернулися із скаргою до членів Громадської колегії на невиконання податковою службою рішення Львівського апеляційного господарського суду щодо повернення помилково переплачених сум податків. Для вирішення цього питання була створена спеціальна комісія.
Член Громадської колегії  Олег Гайовишин звернувся до фахівців податкової служби допомогти вирішити підприємцю його питання.
Зі свого боку представники податкової надали членам комісії Інформаційний лист- повідомлення Вищого адміністративного суду України про механізм видачі Наказів господарським судом, який допоможе їм у подальшому вирішенні справи з видачею потрібного Наказу.
Після детального аналізу представники Громадської колегії при ДПА у Львівській області визнали, що позиція податкової є переконливою та аргументованою.
 «В справі «Данфарму» податкова має переконливу позицію. Але я б просив на майбутнє детальніше пояснювати підприємцям суть їхніх проблем у листах», - зазначив голова комісії з цього питання Андрій Федоренко.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ