Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Аптека-музей у Львові може зникнути?

Керівництво львівської Аптеки-музею проти реорганізації комунальних аптечних підприємств області в єдину юридичну структуру КП «Львівське обласне аптечне управління». В новій структурі, зокрема, буде втрачено особливий статус Аптеки-музею, як історичної пам’ятки. Про це сьогодні, 23 листопада, під час прес-конференції у Львові повідомила завідувач ДКП «Аптека-музей» Любов Роздобудько.

За її словами, аптеці 274 роки, заклад пережив чимало режимів, у тому числі радянський. Зараз аптека є прибутковим підприємством, тому буде прикро, якщо унаслідок запровадження єдиної юридичної особи Аптека-музей зникне.

«Аптека-музей здійснює велику просвітницьку роботу, є базою для навчання студентів-медиків. Переконана, що цей заклад має залишатися самостійною юридичною особою. У нас дещо інший статус, на відміну від інших комунальних аптек, ми є пам’яткою архітектури. А в об’єднанні до нас будуть ставитися як до всіх», – додала Л. Роздобудько.

Нагадаємо, з травня 2008 року влада Львівщини намагається реформувати аптечну комунальну мережу в єдину юридичну структуру. Натомість керівники комунальних аптек пропонують створити єдину структуру, куди увійдуть аптеки на правах юридичних осіб.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ