Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

"Арена Львів" простоює вже півроку

Збудована за 2,5 мільярди гривень євроарена вже кілька місяців не бачила великого футболу.

Річний бюджет Львівського євростадіону – майже 11 мільйонів гривень. Ці гроші йдуть на зарплати 60-м працівникам, комунальні послуги, охорону та обслуговування поля. Фінансує стадіон держава. Щоправда, торік завдяки футболу, конференціям і концертам «Арена Львів» обійшлася бюджету лише у 5 мільйонів гривень.

«Ми проводили багато конференцій, футбольні матчі — не єдиний шлях утримання цього стадіону. Однак всі розуміють, що без постійної гри футбольного клубу повністю його утримувати буде дуже важко», – каже директор із експлуатації стадіону “Арена Львів” Олексій Жуковін.

Востаннє футбольні емоції на «Арені Львів» вирували майже півроку тому. А загалом за 2012 тут зіграли з десяток матчів. Львівські «Карпати» ще в листопаді 2011 підписали угоду про проведення ігор на стадіоні. Однак після чотирьох поспіль програних поєдинків команда пішла на «фартовий» для себе старенький стадіон «Україна». Повернення на євроарену у львівському клубі не відкидають, однак фінансувати два стадіони не зможуть.

«Існують цілком об'єктивні обставини, які не дозволяють «Карпатам» переїхати на «Арену Львів». В першу чергу — це зобовязання перед містом щодо утримання стадіону «Україна». І друге, це бюджет клубу, який укладений з тим урахуванням, що «Карпати» гратимуть на стадіоні «Україна», – говорить речник ФК “Карпати” Данило Нікуленко.

Аби “Карпати” і стадіон досягли взаєморозуміння, у ситуацію втрутилася влада. Витрачати десятки мільйонів гривень на утримання об'єкта, будівництво якого обійшлося у два з половиною мільярди, держава не в змозі. Та як компенсувати фінансові збитки футбольного клубу, чиновники теж поки не вирішили.

«Основні вимоги однозначно фінансові, і як це вирішити ми мусимо шукати, бо на сьогоднішній день я не бачу іншого варіанту крім того, щоб клуб міг повернутися на «Арену Львів», – каже начальник управління архітектури, містобудування та інфраструктурних проектів Львівської облдержадміністрації Володимир Лаврін.

Нині тривають переговори і впродовж тижня обіцяють знайти компромісний варіант. Тоді стане зрозуміло, чи знайдуть вихід із ситуації, яку не передбачили чотири роки тому, коли стадіон у Львові почали будувати.

«ФАКТИ», ICTV

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ