Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

«Арену Львів» більше не фінансують з держбюджету

Стадіон «Арена Львів», який побудували до Євро-2012, більше не фінансують з державного бюджету. Про це сьогодні, 14 лютого, під час наради з приводу подальшої долі «Арени Львів» повідомив голова Львівської ОДА Олег Сало.

Це призвело до того, що відбулося скорочення працівників з 97, які повинні працювати за штатним розписом, до 36.

Водночас стадіон досі не є зданим в експлуатацію. На завершення другої черги будівництва потрібно майже 300 млн грн.

Директор «Арени Львів» Роман Черхавий додав, що найдорожчий об’єкт Західної України стоїть без діла, адже за весь час її існування на «Арені Львів» відбулося лише 15 футбольних матчів.

За його словами, існує серйозна проблема також з охороною стадіону.

«Охорона була позавідомча, і вона від нас пішла. Тому ми охороняємо стадіон власними силами. Дякую начальнику львівської міліції Львова Сергієві Зюбаненку, який надав чотирьох працівників для охорони, які чергують по одному на зміну. Однак цього замало.

Однією із головних проблем, які залишають - стадіон відрізаний від міста через відсутність транспортного маршруту до «Арени Львів».

За словами заступника голови Львівської ОДА Володимира Губицького, питання перегляду маршруту – це питання до влади міста.

«Це залежить від доброї волі Андрія Івановича (Садового, мера Львова, - ред)», - сказав Губицький.

Директор «Арени Львів» переконаний, що якщо маршрут буде продовдений, то на стадіоні зможуть запрацювати кафе та ресторан.

Олег Сало пообіцяв подати клопотання до Кабміну задля того, аби дофінансувати будівництво другої черги стадіону.

Роман Черхавий впевнений, що проблеми стадіону можуть вирішити передача його ефективному власникові. Він нагадав, що навколо стадіону є 24 га землі.

Окрім того, було вирішено активно використовувати стадіон і для інших заходів, як спортивного, так і культурного характеру.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ