Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Археологічні знахідки на площі Ринок сьогодні найдоцільніше обміряти, сфотографувати, законсервувати і закопати — Клаус Самсрот

Археологічні знахідки на площі Ринок сьогодні найдоцільніше обміряти, сфотографувати, законсервувати і закопати, — переконаний професор доктор Інституту архітектури Віденського технічного університету Клаус Самсрот — про це він заявив 16 травня під час брифінгу.
«Експонувати на сьогодні ці пам’ятки, поставити їх за скло, як це робиться в Європі, є дуже негативно позначиться на відкритому просторі площі Ринок. Тим більше, що забирати звідси трамвайну колію, я вважаю, є абсолютно не припустимим не тільки на даний час, але і на майбутнє. Зрештою, архітектурні пам’ятки не знищаться і їх при потребі можна буде знову розкопати у будь-який час. Забравши ж трамвай, ви не зможете вирішити транспортної проблеми центру міста. Звичайно, можна відкрити нові вулиці. Проте, як свідчить європейський досвід, відкриття кожної нової вулиці додатково збільшує навантаження на центральну частину будь-якого міста. Владі Львова сьогодні треба значно більше уваги приділяти громадському транспорту», — пояснив Клаус Самсрот.
За словами австрійського науковця, в центральній частині Львова не варто також робити підземних та наземних паркінгів, адже це створюватиме додаткове транспортне навантаження.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ