Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Археологи почнуть досліджувати Краківську браму після Дня незалежності

Археологічні розкопки Краківської брами у Львові розпочнуться після святкування Дня незалежності. Повідомив «Гал-info» заступник директора ЛКП «Археологічно-архітектурна служба Львова», археолог Юрій Лукомський. Таке рішення було узгоджено з міськими чиновниками, щоб напередодні свята не псувати зовнішнього вигляду Львова. «Місце, де розташована Краківська брама, залите бетоном ще з польських часів. Це 20 сантиметрів добротного бетону, зняти який вручну неможливо. Тож після свята начальник управління капітального будівництва Львівської міської ради Василь Миськів пообіцяв надати для цих робіт техніку», – розповів «Гал-info» Юрій Лукомський.
За його словами, попередньо планується, що на археологічні дослідження потрібно близько півтора місяця, проте точно говорити зарано, адже обсяг робіт невідомий. «Ми нічого не знаємо про глибину об’єкта та стан його збереження. У крайньому разі роботи можна провадити ще й у листопаді, але тоді може забракнути часу на консервацію та музеєфікацію об’єкта», – сказав Юрій Лукомський. Щодо фінансування розкопок, то в управління збереження історичної спадщини археологів запевнили, що їм буде виділено 100 тисяч гривень.
Нагадаємо, під час проведення ремонтних робіт у центрі Львова інженери виявили фундамент. Як з’ясувалось у подальшому дослідженні археологів і експертів, це залишки Краківської брами.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ