Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Світу: Археологи розказали про поховання вампірів: хто вони і що робили з їхніми рештками
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Археологи розказали про поховання вампірів: хто вони і що робили з їхніми рештками

1990-го в місті Грісвольд, штату Коннектикут, США, діти виявили людські останки у старому піщаному кар'єрі. Археологи, які прибули на місце розкопу, знайшли давній родинний цвинтар місцевих фермерів XVIII - XIX ст.
Європейський "вампір" ексгумований дослідниками із великим каменем на кістках Фото: bigmir.net

Земля належала родині Уолтон. Вони емігрували до штату у 1690-х. Одне поховання було відмінне від інших. Виглядало, наче піратський прапор, пише Gazeta.ua.

Череп і схрещені стегнові кістки чоловіка лежали на ребрах і хребті. Самі хребці були розтрощені. На кришці труни, яку сильно забили великими цвяхами, зробили напис "JB-55", що означало ініціали та вік. Ймовірно, чоловік дуже "дошкуляв" родині після смерті й вони вирішили, що він вампір. Родичі дістали тіло, намагаючись знайти серце "упиря", але від нього залишився один скелет. Тому вони вирішили вбити "вампіра", розібравши його залишки на череп і схрещені кістки, повідомляє Journalist.

Археолог Пол Следзік і медик Ніколас Беллантоні, досліджуючи поховання, дійшли висновку, що ребра чоловіка були сильно ушкоджені бактеріями. Аналізи показали, що він хворів на туберкульоз.

Історики пояснюють, що у Новій Англії віра у вампірів у XIX ст. була дуже сильною. До них зараховували і хворих на туберкульоз. Люди вірили, що померлий повертався до своїх родичів і висмоктував із них життя. Щоб позбутися цього, покійного треба було дістати і спалити його наповнене кров'ю серце. Подібна практика була і в Європі, де "вампірам" у серце забивали дерев'яні кілки або розбивали його великим камінням. Також могли перевертати обличчям до землі, забивати кінцівки, відділяти череп від голови та класти під ноги.

Насправді у багатьох близьких "вампіра" також виявили туберкульоз або інші легеневі хвороби, які й "висмоктували з них життя" після смерті родича.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ