Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Археологи в Холмі знайшли поховання, але чи це Данило Галицький дізнаються наступного року

Українські дослідники під керівництвом відомого археолога Юрія Лукомського досліджують храм в польському місті Холмі, що за 200 км від Львова. Під час дослідження у розкопі 2 на 3 м археологи виявили один поховальний мур цегляного саркофагу. Про це сьогодні, 25 жовтня, в коментарі Гал-інфо розповів керівник археологічної експедиції Юрій Лукомський.

Археологи не обстежували саркофаг в середині через те, що не мали змоги розширити розкоп.

Як розповів Юрій Лукомський, розкоп в колишній церкві короля Данила законсервували.

«Наразі не можна категорично стверджувати, що це поховання Короля Данила Галицького. Ми припускаємо, що у саркофазі справді похований якийсь достойник, адже на той час звичайних людей так не ховали», - сказав Юрій Лукомський.

Як розповів археолог, існує історична згадка, яка дозволяє припустити, що у цій церкві справді похований Данило Галицький. Однак, окрім Короля Данила, тут також були поховані його нащадки.

«Тут може бути поховання ще чотирьох князів. Тут також можуть бути поховані і священнослужителі. Наразі на чиє саме поховання ми натрапили, точно сказати не можна. Поховання ми виявили у західній частині церкви, де ховали світських осіб», - зазначив Юрій Лукомський.

За його словами, наступного року археологи матимуть змогу отримати більше інформації, адже в церкві планують провести заміну підлоги.

Наразі над реставрацією церкви в Холмі працює група науковців під егідою національного університету «Львівська Політехніка».

Фото - vidia.org

Анна Новик, Гал-інфо.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ