Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Архієпископ Львівський і Галицький Августин закликає дати можливість білоруському народові самостійно вирішувати свою долю

Архієпископ Львівський і Галицький Августин напередодні президентських виборів звернувся до білоруського та українського народів. Про це повідомив сайт УПЦ (МП).
У зверненні, зокрема, говориться: “Я, архієпископ Львівський і Галицький Августин (Маркевич), білорус за походженням, закликаю білорусів, як моїх братів, виконати свій громадський обов’язок і взяти участь у виборах. Пам’ятайте, що це є вашим законним і невід’ємним правом – обрати на посаду глави своєї держави того, кому висловите довіру ви, як білоруський народ і лише ви. Нехай не бентежать вас спроби із-за кордону втрутитися у справи Республіки Білорусь та різноманітні пропагандистські акції з метою вплинути на хід виборів. Вам і лише вам, громадянам суверенної Білорусі, вирішувати свою долю. А до моїх співвітчизників – українців я хочу звернутися з проханням: шануйте наших сусідів-білорусів, поважайте їх незалежність і їх вибір, яким би він не був! Згадаймо, як завжди було боляче нам, українцям, коли зовнішні сили намагалися вказувати нам, якою бути Україні, нав’язували нам чужі ідеали і схеми. Час все одно розставить все на свої місця і всьому дасть свою об’єктивну оцінку. Нехай же білоруси самі вирішують свою долю, без зовнішнього впливу, без підказок збоку, без нав'язування чужого досвіду”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ