Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Архієпископ Митрополит Львівської Архідієцезії Латинського обряду о. Мечислав Мокшицький: Львів прийняв мене дуже гостинно

Сьогодні Архієпископ Митрополит Львівської Архідієцезії Латинського обряду о. Мечислав Мокшицький дав першу прес-конференцію після початку його служіння як Архієпископа у Львові (нагадаємо, інгрес нового Архієпископа відбувся 22 листопада цього року).
Як зазначив Архієпископ, перші його враження від зустрічі у Львові є дуже позитивні: „Львів прийняв мене дуже гостинно”. О. Мечислав Мокшицький розповів про перші кроки свого пастирського служіння як Архієпископа Львівського. „У Львівську Архідієцезію входить чотири області – Львівська, Тернопільська, Івано-Франківська та Чернівецька. Я буду розвивати катехизацію та проводити душпастирську працю в цих областях”, - зазначив о. Мечислав Мокшицький, додавши, що буде продовжувати дух і традиції Львівської архидієцезії.
За його словами, в Україні гостро постала проблема виховання дітей через те, що велика кількість населення перебуває за кордоном на заробітках, і для того, щоб не загубилися молоді душі, будучи без батьківської опіки, Архієпископ продовжуватиме роботу катехизації. Окрім того, буде проводити академічну співпрацю з Українським католицьким університетом, а також куруватиме працю капеланів.
О. Мечислав Мокшицький наголосив, що сприятиме розбудові костелів, зокрема, у планах будівництво храмів у Бродах, Бориславі, а також у Львові, на Сихові.
Сьогодні Архієпископ спілкувався польською, проте, за його словами, він вивчатиме українську мову.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ