Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Архиєпископ Августин (УПЦ МП) під час Різдвяних свят відвідав українських миротворців у Косово

Голова Синодального відділу Української православної церкви (МП) по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України, архиєпископ Львівський і Галицький Августин (Маркевич) у складі військової делегації, яку очолив заступник міністра оборони Владислав Марі, під час Різдвяних свят відвідав український миротворчий контингент, що дислокується у Косово (Сербія), – повідомляє РІСУ.
Владика привітав особовий склад українського миротворчого батальйону зі святом Різдва Христового і Новим роком, а також передав їм благословення Предстоятеля Української православної церкви Митрополита Київського і всієї України Володимира (Сабодана) та різдвяні подарунки, у тому числі духовну літературу.
«Служіння миротворців у різних регіонах в сучасних умовах має свої особливості, інколи досить специфічні і навіть суперечливі, які потребують достатньої та переконливої аргументації, – зазначив архиєпископ Августин. – Але на цьому фоні ваша служба в Косово є винятково потрібною, обґрунтованою і виправданою, як з суспільно-політичної, так і з моральної точки зору. Однозначно: це шляхетна і свята справа! Одне із свідчень тому, яке я спостерігаю протягом семи років, – шанобливе і вдячне ставлення до вас з боку і сербів, і албанців. Хай Господь береже вас, а ви, дорогі браття-воїни, шануйтеся, сумлінно виконуйте свої обов'язки, які взяли на себе без примусу, добровільно, і будьте гідними тієї довіри і надії, яку виявила вам Українська держава».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ