Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Архиєпископ Львівський і Галицький Августин виступив на зібранні капеланів у місті Гармаш-Патернкірхен (Німеччина)

Понад 80 капеланів із 33 країн світу зібралися в німецькому місті Гармаш-Патернкірхен для того, щоб поділитися досвідом. Про пастирську та місіонерську діяльність священиків УПЦ (МП) у військових частинах України розповів архиєпископ Августин (Маркевич) – про це повідомила Релігійно-інформаційна служба з посиланням на сайт „Православіє в Україні”.
Капелани дізналися про духовну опіку над українськими миротворцями у гарячих точках, про практику викладання у військових навчальних закладах „Християнської етики” та участь священнослужителів у найважливіших заходах на високому державному рівні.
„Ми намагаємося навчити воїнів бути мужніми і справедливими, – зазначив владика Августин. – Для нас важливо довести, що вони не просто юнаки, які мріють воювати, а надія і підтримка для мирних жителів”.
За словами владики, в Україні поки мало військових храмів, хоча священики є в багатьох частинах, але це справа часу.
У ході конференції відбулася нарада православних священиків з різних країн Європи. Основною темою зустрічі стало залучення військовослужбовців до богослужіння; учасники також обмінялися досвідом викладання церковних дисциплін у військових навчальних закладах.
Архиєпископ Львівський і Галицький Августин зустрівся з начальником Штабу Європейського командування Сполучених Штатів Америки в Європі генералом Колбі Бродватером, який високо оцінив багаторічну діяльність українських капеланів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ