Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Армії допомогли за рахунок інвалідів

Кабінет міністрів збільшив фінансування армії за рахунок коштів, призначених на виплату допомоги родинам з дітьми, малозабезпеченим родинам, інвалідам дитинства, дітям-інвалідам. Про це йдеться в постанові уряду №969 від 18 жовтня 2010 року, якою установлюється порядок використання в поточному році коштів держбюджету, призначених Міноборони, пише "Дзеркало тижня".


Так, зокрема, на потреби оборонного відомства виділено 350 мільйонів гривень, спочатку призначених на допомогу дітям-інвалідам і малозабезпеченим родинам із Дніпропетровської, Луганської, Харківської областей і столиці України.

Більш 71 мільйона гривень, спочатку призначених на допомогу інвалідам дитинства, відповідно до урядової постанови, підуть на санаторне забезпечення, лікування і реабілітацію військовослужбовців.

Крім того, 70 мільйонів гривень "дитячих" грошей будуть витрачені на закупівлю і модернізацію озброєнь і військової техніки.

Варто відзначити, що ряд положень зазначеної вище постанови прямо суперечить Бюджетному кодексові України і частини першої статті 27 закону "Про державний бюджет на 2010 рік", відповідно до якої поточні трансферти місцевим бюджетам належать до захищених статей витрат держбюджету.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ