Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Армія надає допомогу мешканцям Луганщини у гасінні пожежі. Постраждалих воїнів буде представлено до державних нагород — Андрій Таран

На цьому 3 вересня, наголосив у Сєвєродонецьку Міністр оборони України Андрій Таран, який перебуває у складі урядової делегації у Луганській області, повідомляють у пресслужбі Міністерства оборони.

"Пожежа стала загрозою як для місцевого населення, так і військових, які виконують завдання в районі ООС. Військові зробили все можливе для збереження військової техніки та озброєння. Зокрема, командир роти старший лейтенант Токарєв особисто очолив роботу щодо виведення техніки з району пожежі, отримавши значні опіки — 48 %. Молодший сержант Батраченко брав участь в евакуації техніки та зазнав 20 % опіків тіла. Зараз вони отримують необхідну допомогу", — зазначив Андрій Таран.

Міністр оборони під час брифінгу повідомив, що постраждалих воїнів представлять до державних нагород.

Очільник оборонного відомства повідомив представникам ЗМІ, що один з військових, які брали участь у гасінні пожеж в Луганській області, вважався зниклим безвісти. При цьому, Андрій Таран не виключав загибелі військовослужбовця.

Пізніше, за уточненими даними Штаб операції Об’єднаних сил повідомив, що під час ліквідації пожежі на Луганщині, загинув старшина Артем Бондаренко, якого вважали безвісти зниклим. Тіло військовослужбовця знайшли під завалами бліндажа. Як стверджують побратими, в той час коли вони гасили пожежу, що стрімко наближалася до позицій, Артем займався евакуацією військового майна.

Під час брифінгу Андрій Таран спростував інформацію про знищення вогнем великої кількості військової техніки.

"Вогонь знищив одну бойову машину піхоти та одну вантажівку «Урал»", — розповів він.

Міністр наголосив, що військовослужбовці Збройних Сил України мужньо допомагають рятувальникам та місцевим мешканцям Луганщини у боротьбі з пожежею. При цьому, військові зі складу Об’єднаних сил знаходяться на позиціях і продовжують виконання завдань.

Керівництво Міністерства оборони та Збройних Сил України, військовослужбовці та працівники висловлюють найщиріші співчуття рідним, друзям та бойовим побратимам загиблого під час ліквідації пожежі захисника.

Вічна пам’ять...

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ