Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Арсен Аваков: Підрозділи МВС готові до забезпечення порядку та розмінування акваторії Азовського моря

Співробітники МВС постійно вдосконалюють свої навички, аби оперативно та професійно реагувати на загрози безпеці. Щоб вчергове відпрацювати злагодженість дій підрозділів, вчора, 15 червня, фахівці ДСНС, військовослужбовці НГУ та Держприкордонслужби провели спільні навчання.
"Під час навчань ми змоделювали різні можливі ситуації, які показали готовність наших підрозділів до забезпечення порядку в Азовському морі. Іншим важливим напрямком роботи стане розмінування акваторії. Наші хлопці впораються", - сказав Арсен Аваков. 
За легендою навчань в акваторії Азовського моря було виявлено імовірно морську плавучу міну на відстані близько 2 миль від берега. 
Тому катери “Дмитро Тритейкін” та “Кобра” формують периметр безпеки і піднімають відповідні вимпели. 
Одночасно на командний пункт в он-лайн режимі надходить зображення з роботи безпілотних літальних апаратів. 
Водолази встановлюють накладний заряд на міну та, відійшовши на безпечну відстань, знешкоджують її. 
Варто зазначити, що з початку функціонування групи спеціальних піротехнічних робіт було вилучено та знищено понад 30 одиниць вибухонебезпечних предметів в результаті обстеження акваторії Азовського моря. З початку року піротехніками ДСНС обстежено 3850 Га території Донецької області, вилучено та знищено 4737 вибухонебезпечних предметів, здійснено 711 виїздів. 
Одночасно на іншому катері підрозділи НГУ та ДПСУ звільняють заручників. За легендою морська охорона виявила катер, на якому в заручника перебували цивільні особи. Загони спеціального призначення ДПСУ та НГУ вийшли в море для проведення операції по звільненню. Одночасно, безпеку особового складу забезпечувала повітряна підтримка — вертоліт, на борту якого перебували водолазні групи спеціального призначення. У разі необхідності вони повинні були забезпечити безпеку штурмових груп. 
Обидві операції пройшли успішно.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ