Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Культура

Арсеній Яценюк створить українську електронну бібліотеку в Москві

Лідер політичної партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк готовий взяти на себе фінансування сучасної електронної української бібліотеки при Національно-культурному центрі в Москві. Він звернувся з листом до міністра закордонних справ України Костянтина Грищенка з проханням сприяти цій справі й дати необхідні розпорядження посольству України в Росії. Повідомила прес-служба партії.

«Обшуки Української бібліотеки в Москві й вилучення з її фондів книжок визначних діячів української історії та культури ще раз засвідчили необхідність створення у столиці РФ книгозбірні, яка не була б залежною від російської влади й виконувала функцію повноцінного центру поширення об’єктивних знань про Україну», - зазначається в листі.

Арсеній Яценюк переконаний, що таку місію не може виконати Інформаційно-довідкова бібліотека при Національному культурному центрі в Москві, основний фонд якої за обсягом (7 тис. одиниць) поступається не тільки фондам районних, а й деяким сільським бібліотекам України.

«Враховуючи виняткову важливість проблеми, яка є питанням престижу України на міжнародній арені, готовий взяти на себе фінансування сучасної електронної бібліотеки при Національно-культурному центрі в Москві, яка відповідатиме світовим вимогам організації бібліотечної справи, матиме обладнані місця для роботи з електронними книгами і, таким чином, не вимагатиме додаткової площі», - підкреслив лідер «Фронту Змін».

Арсеній Яценюк додав, що створення бібліотеки, яка стала б потужним центром української літератури, суспільно-політичної думки, культури й мистецтва в Росії, є справою держави Україна. «Тому просив би Вас, шановний Костянтине Івановичу, посприяти цій справі й дати необхідні розпорядження посольству України в Російській Федерації», - зазначається в листі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ