Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Артисти Львівщини розважають призваних під час шостої черги мобілізації

Мистецький десант цими вихідними висадився у 184 Навчальному центрі Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Перед мобілізованими, призваними на військову службу під час шостої черги часткової мобілізації, виступили артисти та художні колективи Львівщини, повідомила медіа-група Академії сухопутних військ.

Концерти відбулися у чотирьох містечках, які знаходяться на території полігону, де групи, сформовані з мобілізованих, вже проходять військову підготовку. Одночасно у Навчальному центрі триває прийом мобілізованих, тож десять відділень центру у Старичах продовжують комплектуватися курсантами, які навчатимуться за понад сотнею військових спеціальностей.

“Враховуючи інтенсивність навчального процесу саме під час вихідних днів, насамперед у неділю, є найбільш сприятливі умови для культурного відпочинку мобілізованих. Тож ми активно залучаємо до співпраці творчі колективи області, які охоче ідуть нам назустріч, - зазначає заступник начальника 184 Навчального центру по роботі з особовим складом підполковник Володимир Безбородов. - Завдяки львівським меценатам, які нещодавно подарували нашому центру компактне звукове обладнання, ми стали мобільнішими і можемо упродовж дня проводити концерти у різних містечках”.

Усі концерти у 184 Навчальному центрі, що у Старичах, відбувалися під відкритим небом. Так у містечку “Старий штаб” перед мобілізованими виступив рок-гурт “Рай із твоїх снів”, який грає музику в стилі ліричного металу. Музиканти виконали перед мобілізованими власні композиції, які дуже сподобалися військовослужбовцям.

“Мені було цікаво як військові сприймуть нашу музику, і приємно, що вони реагували на неї дуже тепло. Я отримав величезну сатисфакцію від віддачі, яка ішла від слухачів, і я бачив, що наша музика піднімає людям настрій, - зазначив після закінчення концерту соліст рок-гурту “Рай із твоїх снів” Віктор Добко. - Я впевнений, що підтримка військових — це святий обов'язок музикантів під час війни. Тому наш виступ - це найменше, що я можу зробити для чоловіків, які нині тут, на полігоні, готуються захищати нашу Батьківщину.”

Разом із гуртом “Рай із твоїх снів” у містечку “Старий штаб” для мобілізованих  українські народні та сучасні пісні виконали п'ятеро співаків із Спілки української молоді. Спершу молодь співала українські народні та сучасні пісні акапельно, згодом їм акомпанували музиканти рок-гурту, а самі мобілізовані запрошували дівчат-співачок до танцю.

“Мені дуже сподобався концерт. Пісні та танці покращують наш настрій та піднімають бойовий дух, - заначив після концерту матрос Олександр Беркаєв з Одеси, який проходить у 184 Навчальному центрі навчання на водія категорії “С” у відділенні підготовки водіїв та механіків-водіїв. - Я щиро вдячний артистам, які про нас не забули і приїхали підтримати аж на полігон”.

Не менш успішними були концерти в інших містечках 184 Навчального центру. Так у містечку “Острог” перед мобілізованими виступив відомий співак з Золочівщини Теодор Кукурудза, у містечку “Базове” співали Львів'яни - бандуристка Наталка Кончаківська та бард Володимир Партика, а у містечку “Інженерне” - самодіяльний колектив “Лелеки” із села Оселя Яворівського району.

До містечок “Старий штаб” та “Базове” разом з артистами приїхали священики з Івано-Франківська. Отці благословили мобілізованих на щасливу службу, окропили свяченою водою та помазали миром. А ті військовослужбовці, хто потребував духовної поради, спілкувалися з священиками віч-на-віч.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ