Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: Аристократ духу: у Львові представлять книгу про життя та спадщину Климентія Шептицького
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Аристократ духу: у Львові представлять книгу про життя та спадщину Климентія Шептицького

У середу, 19 вересня, о 16.00 у Львівському історичному музеї (пл. Ринок, 6) відбудеться презентація книги «Аристократ духу. Життя та спадщина Блаженного отця Климентія Шептицького (1869 – 1951)».

Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук повідомив доктор, дослідник та упорядник унікального історико-документального альбому «Блаженний архімандрит Климентій (Казимир граф Шептицький). Листи до рідного брата Станіслава графа Шептицького та родини. 1881-1945 рр.» Іван Матковський, передає Гал-інфо.

Йдеться про презентацію матеріалів конференції, присвяченої життю та діяльності Праведника народів світу та блаженного католицької Церкви о. Климентія (Казимира графа Шептицького).

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, ще 1 квітня 2017 року, в Архикатедральному соборі Святого Юра у Львові відбулася презентація унікального історико-документального альбому «Блаженний архімандрит Климентій (Казимир граф Шептицький). Листи до рідного брата Станіслава графа Шептицького та родини. 1881-1945 рр.». Збірка включає у себе невідомі до цього часу листи Климентія Шептицького та унікальні світлини, які упорядники видання збирали по цілому світі.

Унікальні листи були написані Блаженним сященномучеником Климентієм (графом Казимиром Шептицьким) до членів його шляхетної родини у період із 1881 по 1945 роки. Кореспонденція була нещодавно віднайдені отцем-настоятелем Свято-Іванівської Лаври Юстином Бойком у монастирі св. Теодора Студита «Студіон» у Кастельгандольфо, що біля Риму.

Більшість з віднайдених листів були адресовані брату Станіславу Шептицькому, який був генералом Війська Польського. Окрім того, листи проливають світло не лише на історію життя родини Шептицьких, але й на знакові історичні події, які відбувалися у Львові та в Галичині.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ