Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Асоціація медіа-юристів Львівщини допоможе газеті «Поступ» оформити позов у Європейський суд з прав людини

Асоціація медіа-юристів Львівщини, провівши юридичний аналіз судової справи за позовом Василя Куйбіди проти газети „Поступ”, вважає постановлені рішення такими, що обмежують права засобу масової інформації. „Газету «Поступ» зобов’язано опублікувати відповідь на публікацію, достовірність якої ніким не спростована. При цьому питання правдивості чи неправдивості інформації судом навіть не розглядалося”, - зазначають в Асоціації медіа-юристів Львівщини.
Нагадаємо, 22 березня 2006 року Апеляційний суд Львіської області відхилив апеляційну скаргу газети «Поступ» по справі за позовом Василя Куйбіди і залишив в силі обов’язок газети опублікувати відповідь кандидата в мери.
В Асоціації медіа-юристів Львівщини вважають, що рішення апеляційного суду є остаточним і не може бути оскаржене в жодному українському суді. «Важко собі уявити, аби щось подібне відбулося у цивілізованій європейській країні, - говорить заступник голови Асоціації медіа-юристів Львівщини Ярослав Жукровський. - Та нема ради, рішення суду потрібно виконувати. Але можу пообіцяти, що ця справа обов’язково отримає своє продовження. Ми погодилися допомогти «Поступу», і наші експерти уже почали працювати над позовом до Європейського суду з прав людини». Про це повідомила прес-служба Асоціації медіа юристів Львівщини
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ