Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Асоціація медіа-юристів Львівщини допоможе ТРК „Сокаль” приватизуватись

Асоціація медіа-юристів Львівщини допоможе ТРК „Сокаль” приватизуватись. Про це „Гал-info” повідомила прес-служба Асоціації медіа-юристів Львівщини.
За словами керівника Асоціації медіаюристів Юрія Нички, роздержавлення – найкращий спосіб вирішення проблеми.
На зборах трудового колективу було прийнято рішення ініціювати роздержавлення комунального підприємства на таких основних засадах:
1)      Приватизацію КП «Телерадіокомпанія Сокаль» провести шляхом викупу трудовим колективом майна підприємства
2)      Встановити пільгові умови приватизації майна комунального підприємства, зокрема передбачити ціну продажу – 1 грн.
3)      Зберегти фінансування на КП «Телерадіокомпанія Сокаль» та суб’єкта господарювання, утвореного в процесі приватизації, відповідно до затверджених нормативів районного бюджету Сокальського району до кінця 2007 року
4)      Передбачити на 2008 рік укладення угоди між Сокальською районною радою та КП ТРК «Сокаль» (правонаступником) на висвітлення діяльності районної ради та районної адміністрації на суму, не меншу бюджетним дотаціям 2007 року
У своїх виступах представники Асоціації звернули уваги на неприпустимість таких оцінок, які лише підтвердили озвучені раніше факти тиску на журналістів. Інакше як втручанням в діяльність засобу масової інформації такі дії влади не назвеш. Адже, відповідно до статті 5 Закону України «Про телебачення і радіомовлення», телерадіоорганізація є незалежною у визначенні змісту програм та передач.
Концепцію реформування комунального підприємства «Телерадіокомпанія Сокаль», розроблену Асоціацією медіа-юристів Львівщини, та проект рішення «Про приватизацію комунального підприємства «Телерадіокомпанія «Сокаль» безпосередньо на зборах було передано голові Сокальської районної ради Олегу Солодяку та депутатам районної ради, які пообіцяли розглянути пакет документів та найближчим часом прийняти рішення з цього приводу.
Директор радіостанції Микола Пасько впевнений, що ТРК „Сокаль” цілком повноцінно зможе існувати за власні кошти та має достатньо велику підтримку з боку слухачів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ