Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Асоціація платників податків допомагатиме мешканцям Львова ліквідовувати штучно створені борги за послуги теплопостачання

Асоціація платників податків допомагатиме мешканцям Львова ліквідовувати штучно створені борги за послуги теплопостачання – повідомив сьогодні, 10 жовтня, під час прес-конференції голова Асоціації, депутат Львівської міської ради Теодор Дяків.
За його словами, завтра відбудуться слухання в Апеляційному суді з приводу скасування тарифів на послуги теплопостачання. Як пояснив Дяків, ця справа слухається 2 роки і 8 місяців, і він сподівається, що завтра суд нарешті винесе рішення. До цього Апеляційний суд скасував уже п’ять рішень виконкому Львівської міськради, прийнятих у жовтні 2003 – лютому 2005 років щодо встановлення тарифів на теплопостачання.
„Як озвучував свого часу голова „Львівтеплоенерго” Ігор Марчак, зараз у суді знаходиться 34 800 справ на загальну суму 51 млн грн щодо заборгованості мешканців за спожиту теплоенергію, однак значна частина цих боргів є штучна. Вони були створені під час переходу від розрахунків за теплопостачання залежно від площі квартири до плати за гігакалорію. Якщо завтра ми виграємо суд, то дамо можливість кожному мешканцеві, який має штучні борги, відхилити претензії теплопостачальних підприємств”, - наголосив Теодор Дяків.
Основною причиною підвищення тарифів та створення великих боргів за теплопостачання депутат вважає неефективну роботу теплопостачальних підприємств, отож звернувся до міського голови львова Андрія Садового, щоб створити постійно діючу комісію, яка б займалася встановленням та регулюванням тарифів, а також контролювала б процес реформування ЖКГ та підприємств тепло- і водопостачання.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ