Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Асоціація роботодавців Львівської області звернулася з відкритим зверненням до Андрія Садового з проханням утворити в міськвиконкомі спеціалізовану службу з вирішення дозвільних процедур новоутворених суб'єктів підприємницької діяльності

Сьогодні, 11 травня, Асоціація роботодавців Львівської області звернулася з відкритим зверненням до міського голови Андрія Садового з проханням утворити в міськвиконкомі спеціалізовану службу з вирішення дозвільних процедур новоутворених суб'єктів підприємницької діяльності. Про це “Гал-info” повідомив президент Асоціації Зиновій Бермес. Він також наголосив, що крок назустріч владі вже зроблено, залишається чекати лише дій. Цю ідею вже підтримали в районах області, наразі триває прийняття і впровадження самої системи співробітництва. Умови і пропозиції Асоціації роботодавців Львівської області подаємо у зверненні до міського голови Андрія Івановича Садового:
„Шановний Андрію Івановичу! Асоціація роботодавців Львівської області просить Вас розглянути пропозиції асоціації щодо шляхів вирішення актуальних проблем підприємництва у м. Львові.
У міської влади Львова накопичилося багато проблем, пов'язаних із потребою покращення роботи комунального господарства, стану будівель та доріг у місті, ведення соціальної політики, утримання архітектурної спадщини і закладів культури і багато іншого.
Їх вирішення потребує наявності величезних фінансових ресурсів, яких сьогодні у міста не вистачає. Збільшення податкового навантаження на існуючих суб'єктів підприємницької діяльності не приведе до збільшення надходження коштів до бюджету міста, а тільки посилить тінізацію економіки.
Найефективніший шлях збільшення коштів у бюджеті міста є сприяння процесам утворення в місті нових податкоплатників, розширенню діяльності існуючого бізнесу, стимулювання процесам утворення нових робочих місць та росту заробітної плати працівників.
З цією метою асоціація вважає за необхідне утворити службу з вирішення дозвільних процедур новоутворених суб'єктів підприємницької діяльності та існуючих СПД, які починають або розширюють діяльність, створенням не менше 10 робочих місць. Це дозволить скоротити початок діяльності, а відповідно сплату податків до бюджету із 6 - 12 місяців 30-40 днів.
Такі дії міської влади будуть реальним підтвердженням створення сприятливого підприємницького та інвестиційного клімату у м. Львові та спричинять зацікавлення іноземних інвесторів до вигідного вкладення капіталу підприємницьку діяльність міста.
З метою стимулювання орендарів комунального майна у м. Львові до покращення орендованих об'єктів, зокрема інтер'єрів приміщень та зовнішнього виду будівель і прилеглої до них території вкрай необхідно встановити мінімальний термін оренди приміщень не менше ніж на 10 років. Існуюча у місті практика надання приміщень в оренду на 1 - 2 роки, не тільки не стимулює орендарів здійснювати такі поліпшення, вона є невигідною, адже після поліпшень експертна оцінка об'єктів збільшується, а відповідно зростає орендна плата за орендовані об'єкти.
Назріла проблема створення чітких регламентів та прозорих процедур у земельних стосунках та процедурах приватизації. Розгляд і вирішення цих питань у міській раді та виконавчих органах нерідко тягнувся роками, супроводжувавсь корупційними діями і зловживанням службовим становищем чиновників і депутатів міської ради.
Невідкладною є потреба ведення політики розміщення об'єктів торгівлі послуг, громадського харчування, особливо малих архітектурних форм. Безсистемність цієї роботи призвела до непривабливого вигляду наших вулиць і площ. А розміщення малих архітектурних форм поряд із існуючими стаціонарними об'єктами призвели до недобросовісної конкуренції, як позначається на сплаті податків.
Дуже шкодить економіці міста наявність на його вулицях величезної кількості суб'єктів тіньової торгівлі, які існують у сфері торгівлі підакцизними товарами (горілкою та тютюном), овочевої торгівлі, пасажирських перевезень та інших видах діяльності.
Вважаємо за доцільне проведення перегляду нормативно-правових актів міської ради, які регламентують підприємницьку діяльність, встановлюють різноманітні дозволи і погодження, перелік необхідних для цього документів та плату за їх видачу.
Вирішення проблем, які стримують підприємницьку діяльність у м. Львові дозволять відновити віру громадян до міської влади. Наслідком цієї роботи стане зростання добробуту населення, та часткове вирішення міських проблем.
З метою більш детального вивчення проблем підприємців просимо Вас Андрію Івановичу, у зручний для Вас час взяти участь у роботі Гарячої лінії ради асоціації роботодавців. З повагою, Президент асоціації Зиновій Бермес.”
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ