Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

АТО: бойовики випустили по Авдіївці майже 80 мін і снарядів

Найнапруженішою залишається ситуація на Маріупольському та Донецькому напрямках. Про це під час брифінгу у п'ятницю заявив речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На Донецькому напрямку головною гарячою точкою стала Авдіївка. О 17 годині бойовики почали обстріл з важкого озброєння, який тривав понад 5 годин. Було випущено близько 80 мін та снарядів. На Світлодарській дузі противник порушив режим тиші один раз, але застосовувалася бронетехніка», - сказав Лисенко.

Речник підкреслив, що на Маріупольському напрямку незаконні збройні формування (НЗФ) випустили близько 60 мін.

«На Маріупольському напрямку бойовики здійснили 30-хвилинний обстріл Красногорівки з легкого та важкого озброєння. Пізніше НЗФ застосували міномети і під Мар'їнкою. Увечері на ділянці Павлопіль-Широкине бойовики обстрілювали українські позиції», - сказав речник.

За словами Лисенка, від прямого попадання мін у селі Бердянське повністю зруйновано два житлових будинки, ще кілька будівель зазнали серйозних пошкоджень. На щастя, ніхто з мирних мешканців не постраждав.

На Луганському напрямку ситуація більш спокійна та контрольована.

«На Луганському напрямку бойові дії перейшли в режим низької ефективності. Вранці противник здійснив обстріл у Кримьскому. Увечері ворожі провокації продовжились, переважно у Попаснянському районі»,  - сказав Лисенко.

Як повідомляв Укрінформ, за минулу добу жоден український військовий не загинув, троє дістали поранення.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ